header0
header1
header2
header3
header4
header5
header6
header7
header8
header9
Kreirano 29 Kolovoz 2022
Ispis

VAŽNA OBAVIJEST!!!

Zbog učestalih poziva korisnika u vezi tehničkih poteškoća sa e-mailom gradske plinare Zagreb i nemogućnosti slanja e-mailom Zahtjeva za promjenom opskrbljivača u obvezi javne usluge, obavještavamo Vas da isti možete poslati i poštom, preporučeno na adresu:

Gradska plinara Zagreb d.o.o., Radnička cesta 1, 10001 Zagreb.

Gradska plinara Zagreb je opskrbljivač plinom u obvezi javne usluge samo za stanovništvo.

Pravne osobe mogu zatražiti ponudu za opskrbu plinom od Gradske plinare Zagreb, HEP-PLIN, PPD, E.ON PLIN, ENNA OPSKRBA ili bilo koje druge firme koja se bavi opskrbom plinom.

 Plin Vrbovec, d.o.o.

Plin Vrbovec odustaje od opskrbe plinom 

Zbog velikog poremećaja na tržištu opskrbe plinom Plin Vrbovec, d.o.o. s danom 01.10.2022. godine neće više biti u mogućnosti vršiti opskrbu plinom na našem području.

Odnosno jednostavnije rečeno Plin Vrbovec više neće prodavati plin već će samo brinuti o održavanju naše plinske mreže. Na taj korak smo primorani kako ne bi uzrokovali milijunske gubitke u Plinu Vrbovec i izazvali stečaj firme već u prvim mjesecima jeseni.

 Tijekom ljetnih mjeseci i prije početka sezone grijanja potrebno je ugovoriti količine plina za nadolazeću zimu. Najniža cijena koja nam je nuđena u lipnju mjesecu je promjenjiva cijena od 12 kuna po kubiku, što je 4 puta više od dosadašnje cijene. Trenutna nabavna cijena plina je 8 puta veća od dosadašnje cijene.

Gradska plinara Zagreb prodavat će plin u javnoj opskrbi za stanovništvo na našem području, sve do travnja 2023. po cijeni od oko 3,5 kune po kubiku. Ta cijena je fiksirana od države. Plin Vrbovec može trenutno na tržištu nabavit plin po 8 puta većoj cijeni, što nas automatski čini nekonkurentnim i jedini odgovoran potez je bio odustati od opskrbe plinom kako ne bismo stvorili milijunske gubitke i stečaj. Nekoliko gradskih firmi u našoj okolici koje se bave opskrbom plinom su u višemilijunskoj blokadi.

 Ono što je najvažnije za građane – opskrba plinom u Vrbovcu za sada nije manje niti više upitna nego li u cijeloj Hrvatskoj. Svatko može prijeći u javnu uslugu, Gradskoj plinari Zagreb, gdje će imati 8 puta manju cijenu nego što bi bila naša.

Svi građani koji plin kupuju od Plina Vrbovec dobit će do kraja mjeseca kolovoza u poštanske sandučiće obavijest i upute kako promijeniti opskrbljivača plinom.

 Za sva pitanja, molimo javite se u Plin Vrbovec, d.o.o.

 Plin Vrbovec, d.o.o.

povratak u javnu uslugu opskrbe

Kontakt

Kolodvorska 29

10340 Vrbovec

beplatni tel: 0800 23 23 22

tel: 01/2791-417

fax: 01/2791-112

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Lokacija